Voordelen zakelijke fiets lease voor werkgever

 

 

Fietsplan gewilde arbeidsvoorwaarde

1 op de 2 werknemers heeft interesse in een fiets van de zaak. De fiets is de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland! De leasefiets is zonder kosten en buiten de Werkkostenregeling (WKR).

 

Kosteloos fietsplan

Door de fietsregeling als werkgever te faciliteren, profiteren werknemers van een fiscaal voordeel tot 35% en kost het jou als werkgever niets.

 

Financieel aantrekkelijk

Een fiets zakelijk leasen is 25% tot 80% goedkoper voor jouw werknemers dan privé kopen. Je bespaart tot wel 20% op de sociale lasten.

 

Ziekteverzuim verlagen

Fietsen houdt werknemers gezond en verlaagt het ziekteverzuim tot 25%. 70% van de werknemers met een leasefiets fietst vaker en verder. 6 Op de 10 rapporteert zich fitter te voelen.

Het fietsplan 2022: wat werkgevers willen weten

 

Kosteloos faciliteren

Het fietsplan is voor iedereen en gratis voor werkgevers. Optioneel kan je ervoor kiezen om een bijdrage te doen of de leasekosten kosten volledig op je te nemen. Het fietsplan hoeft je als werkgever dus niets te kosten.

Buiten de WKR

De leasefiets valt buiten de werkkostenregeling (WKR), omdat er geen directe eigendomsoverdracht plaatsvindt. De fiets wordt ter beschikking gesteld, in plaats van verstrekt aan de werknemer. Ook de bijdrage van de werkgever valt buiten de WKR.

Bruto-netto

De werknemer betaalt de leasefiets door (een deel van) het leasebedrag met brutoloon uit te ruilen. Wij hebben addendums beschikbaar om dit vast te leggen.

Besparing sociale lasten

Het leasebedrag wordt maandelijks ingehouden op het brutoloon. Als werkgever betaal je tijdens de leaseperiode (36 maanden) minder sociale lasten, dit komt neer op 15-20% van het leasebedrag.

Privé gebruik

Er is geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer. Het is mogelijk om de fiets alleen privé te gebruiken. Om deze reden wordt er wel 7% bijtelling gerekend voor de werknemer.

Reiskostenvergoeding

De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets: voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht op de onbelaste kilometervergoeding.

Minimale administratie

Lease a Bike biedt een volledig digitaal en geautomatiseerd platform dat eenvoudig is te integreren met jouw salarisadministratie. Binnen 24 uur na aanmelden zitten jouw werknemers op de fiets.