Het merk RIH wordt in 1921 opgericht door de gebroeders Bustraan in de Amsterdamse Jordaan waar de eerste RIH-racefietsen worden gebouwd. De in het RIH-logo door elkaar gevlochten letters G en B - Gebroeders Bustraan verwijzen hier dan ook naar. In 1953 start Cové de productie van Cové-rijwielen en in 1963 wordt al SNEL een mijlpaal bereikt, het 50.000ste Cové fietsframe is gebouwd.

In 1973 produceert Cové de eerste RIH-fiets, geheel volgens de RIH-specificaties. RIH is het merk van wereldkampioenen. Al sinds het begin is RIH met meerdere wereldkampioenen succesvol geweest bij het baanwielrennen. In 1990 is Leontien van Moorsel wereldkampioene achtervolging geworden op een RIH-fiets en Ingrid Haringa wordt in 1991 en 1992 wereldkampioene sprint op een RIH-fiets.

In 1995 dient de 3e generatie zich aan. Coen Verberkt, zoon van Harry, komt in het bedrijf en ontwikkeld later geheel in eigen beheer de eerste elektrische RIH-fiets die een referentie is in de snelgroeiende wereld van elektrische fietsen. Het model heeft tal van noviteiten, zoals de bediening van het batterijslot en het opstarten van de fiets zonder sleutel. Ook het comfortabele fietsgedrag en de grote actieradius worden enorm gewaardeerd.

Graag alle RIH E-Bikes zien? klik op de onderstaande link

Graag alle Stad/Tour fietsen zien? klik op de onderstaande link